18-12-2011:

Op 17 december organiseerden we onze laatste show van 2011. Het “thema” deze keer was om een mooie set samen te stellen die op hoog niveau presteerde, maar qua prijsniveau onder de tienduizend euro zou blijven. Dat betekend dat je op zoek moet naar producten die in hun prijs- en productklasse als zeer goed staan omschreven. En dat moet dan ook nog matchen met elkaar.

Wij hadden de volgende set samengesteld:
Luidsprekers: de Magnepan MG 12. Deze instapper van Magnepan kost € 1300,00 per set (!)
Versterker: de Shine, van Synthesis. De Italiaanse alleskunner, volledig buizen, voor € 2600,00.
CD-speler: de North Star Sapphire, uitgevoerd met 2 DAC’s, ook Italiaans, ook € 2600,00.
Analoog: de Clearaudio Emotion, met Wood (MM) element, van € 1000,00
Phono amp.: de Phonomena II, dmv dipswiches volledig op element in te stellen, van € 850,00
Powercords van Essential Audio Tools, interlinks van Sign, luidsprekerkabel van Hovland, samen ± €1500,00

Alles tezamen dus onder de tienduizend euro. Wat ’s morgens onze eerste gasten al meteen constateerden was dat deze set meteen “muziek” maakte. Er was niet één component die er boven uitstak, maar juist de coherentie was zeer goed hoorbaar. Het laag was zeer goed verzorgd, en liep door tot zo’n 40 Hz. Dat er zo mooi laag uit een Magnepan komt, was een veel gehoorde opmerking. Midden was vol en rijk, met een mooie ruimtelijke weergave. Het hoog was sprankelend en gedetailleerd. Deze set liet alles horen, en toch ook weer niet. Zeer prettig klinkend, en niet beperkt in muziekgenres. Alle soorten muziek waren goed te beluisteren, zonder vermoeid te worden.

Nadat de diverse kerststollen, chocolaatjes en kerstkransjes genuttigd waren, werd het tijd voor iets anders: de wijn werd opengetrokken. Leuk om te zien was dat er ook buiten de luisterruimte tussen onze bezoekers onderling gesprekken op gang kwamen, en diverse muziektips werden uitgewisseld. Dat is ook waar we de shows om zijn gaan organiseren; ons gemeenschappelijk doel is toch om te genieten van mooie muziek!

Op verzoek van enkele aanwezig werd later in de middag nog overgeschakeld van de Magnepan MG 12 naar de MG 1.7, de grotere broer. Voor velen was dat echt “thuiskomen”. Nu was er van alles ineens meer… Het knappe van de MG 12 is dat je helemaal niets mist, en het knappe van de MG 1.7 is dat de gehele set ineens een niveau hoger presteert. Ter info; de MG 1.7 kost € 2600,00 per paar.

Waar alle bezoekers, dit keer weer meer dan 35 man, het over eens waren was dat het analoog frontend geweldig goed presteerde. Daar waren wij het ook mee eens. Totaal over de dag hebben we ruim 60% vinyl gedraaid, tot groot enthousiasme van de aanwezigen. Hier gaan we dan ook zeker nog een vervolg op presenteren.

Met een tevreden gevoel zijn vele aanwezigen huiswaarts gekeerd, althans volgens de vele leuke en positieve reacties die we die avond en volgende dagen hebben ontvangen.

Ook voor 2012 hebben we weer een aantal geweldige ideeën en plannen. Wij gaan door, en hopen dat u ons op een van onze shows bezoekt. U zult er geen spijt van krijgen. Rest mij nog u hele fijne kerstdagen te wensen, en een muzikaal 2012!

29-11-2011
December, de maand van bijzondere feestdagen. Sinterklaas, kerstmis en oud- en nieuwjaar. Laat licht en vroeg donker. Het is altijd weer een speciale tijd, waarin we wat meer behoefte hebben aan gezelligheid en sfeer. Ook een tijd van bezinning.

Ook deze maand willen wij graag weer een demo voor u verzorgen. Dat wordt dan weer een goede uitgewogen set, maar dit maal met een bescheiden budget. Wij willen u graag eens laten horen dat het ook met een wat kleiner budget geen probleem hoeft te zijn om een puike set samen te stellen.

Wat dacht u van de Synthesis Shine, een volbloed buizenversterker voor nog geen € 2700,00. En de Magnepan MG 12, high end aspiraties voor € 1310,00. De mooie Clearaudio Emotion draaitafel van rond de € 1200,00 en North Star Sapphire cd-speler van € 2600,00. Allemaal producten die zijn geproduceerd om een zo goed mogelijke prijs/kwaliteit te verkrijgen.

Wij gaan u laten horen dat dat gelukt is. Voor onder de tienduizend Euro stellen wij voor u een set samen waar u verbaasd over zult zijn.

Op zaterdag 17 december bent u weer van harte welkom op onze show, van 10:00 uur tot 17:00 uur.

We hopen u weer te zien op adres Zilverenberg 29 te 's-Hertogenbosch, een kopje koffie met u te drinken, en weer te laten genieten van een mooi stuk muziek!


Het Bogers Audio team.


05-11-2011:
Op zaterdag 29 oktober organiseerden wij inmiddels voor de 4e keer onze “eigen” Bogers audio show.

Dit keer hadden we zelfs 2 primeurs: we hadden de allernieuwste volledig buizenversterker van Sysnthesis met ingebouwde DAC, de A100T, en van North Star hadden we de beschikking over de Essensio Plus, de voorversterker/hoofdtelefoonversterker/DAC in één.

Wederom was het een goed bezochte dag; uit alle streken van het land, zelfs uit België, waren de liefhebbers weer naar Den Bosch gekomen. Ruim 36 bezoekers hebben we geteld! Wat weer erg opviel waren 2 zaken.

De sfeer was erg goed. Er was buiten de luisterruimte veel aandacht voor gesprekken en discussies tussen bezoekers onderling. Ook de beide aanwezige importeurs, Hans van Eijk van North Star en Jan Verlegh van Wilson Benesch lieten zich wat dat betreft niet onbetuigd, en gaven waar nodig extra uitleg en informatie.

Ten 2e, en zeker niet onbelangrijk, speelde de opgestelde set ook nu weer op niveau. Een paar dagen voor de show ontstond er een probleem met de NS voorversterker. Ondanks de inspanningen van Hans van Eijk kon deze niet meer op tijd worden gerepareerd, waardoor we noodgedwongen moesten uitkijken naar de nieuwe Synthesis A100T. Deze was op dat moment pas 2 weken in Nederland, en was nog niet volledig ingespeeld.

Maar omdat het niveau meteen al erg hoog was van deze versterker, kozen wij er voor om toch hiermee te gaan demonstreren. We hebben de Synthesis de paar dagen voor de show nog flink laten werken! De match met de Wilson Benesch speakers en de North Star producten was er dan ook meteen. Inmiddels is de North Star voorversterker weer 100% in orde, en eventuele geïnteresseerden kunnen hem komen beluisteren!

Voor ons was het weer erg leuk om te doen. We hadden wat nieuwe software, en ook hebben we genoten van de eigen meegebrachte muziek. De vele positieve reacties op de show zelf, en zeker ook nog de dagen erna, geeft ons in ieder geval aanleiding om weer iets moois te gaan bedenken voor de volgende show! Blijf ons volgen, u mist iets als u er niet bij bent.

Het Bogers Audio team.


27-10-2011:

Show update:
Vanwege een klein defect in het demo model van de North Star voorversterker, hebben we wederom een primeur:
Het allernieuwste model van Synthesis, de A100T zal voor het eerst in Nederland te beluisteren zijn!!
Deze krachtpatser zijn we sinds een paar weken aan het inspelen en we willen u deze fantastische versterker niet langer onthouden!
Ook nog een primeur van North Star: vandaag binnengekomen de North Star Essensio Plus. Te programmeren als voorversterker en hoofdtelefoonversterker en legio digitale aansluitmogelijkheden.
Inmiddels hebben we van North Star ook de Super Audio CD-speler en de combinatie Extremo DAC / CD Transport 192.
Dat betekent dat we de volledige productenlijn van North Star op dit moment in huis hebben.
Kortom: weer een geweldige combinatie die u echt moet beluisteren!


01-10-2011:

Op dit moment vallen de mussen nog van het dak, maar wij zijn alweer bezig met de voorbereidingen van onze volgende show.
Deze zal plaatsvinden op zaterdag 29 oktober, de laatste dag van de zomertijd.
Ook dit keer hebben we weer iets bijzonders voor u in petto.
Als versterking gaan we gebruik maken van de North Star Line Stage voorversterker en de North Star monoblokken.
Als bron maken we gebruik van de North Star Sapphire cd-speler.
De luidsprekers die we dit keer gaan gebruiken, zijn van Wilson Benesch.
Wij zijn zelf erg onder de indruk geraakt van de producten van deze Engelse luidspreker fabrikant.
Omdat we niet kunnen kiezen uit 2 beschikbare types, willen we ze u allebei laten beluisteren.
Waarschijnlijk hebben we een ochtendsessie met de Wilson Benesch Discovery en een middagsessie met de Wilson Benesch ACT.
De interconnects en luidsprekerkabels zullen een combinatie zijn van Sign en Siltech.

U bent van harte welkom van 10.00 tot 17.00 uur in onze demoruimte op de Zilverenberg 29 te 's-Hertogenbosch.


29-08-2011:

De Bogers Audio show van zaterdag 27 augustus 2011 was wederom geslaagd. Ondanks de drukte op de diverse snelwegen vanwege werkzaamheden kwam men weer uit alle windstreken, zelfs uit Belgie, naar Den Bosch om van een hoogwaardige demo te genieten. De verrassing die wij aankondigden was het nieuwe hollandse merk Live Cable. Live Cable produceert kabels en stroomverdelers, die zowel het oog, als vooral ook het oor strelen. De heren van Live Cable hebben ons een aantal weken de gelegenheid gegeven om hun producten eens uit te testen, en aan het publiek te introduceren. Wij waren aangenaam verrast, en ik denk dat ik wel kan zeggen: onze gasten ook. Overduidelijk zijn deze producten een verrijking voor elke audioset. Desgewenst kunnen we u dat in een persoonlijke demo laten horen. Chris en ik vonden het zelf weer geweldig om te doen. De set speelde op hoog niveau, leuk gezelschap en mooie muziek, dus wat wil je nog meer. Wij zijn al weer begonnen met de voorbereiding voor onze volgende show in oktober, wat wederom zeer speciaal zal worden. We verklappen nog niets, dus blijf ons volgen... Graag willen we ook uw mening horen. Als u een idee heeft, of u wilt graag iets specifieks horen, laat het ons dan weten. Wellicht kunnen we daar een thema van maken voor een volgende show.


15-08-2011:

Hierbij de bijzonderheden van onze volgende luistershow op 27-08-2011.
We gaan spelen met:
- Hovland HP-100 voorversterker
- Marsh A400S eindversterker
- North Star CD speler
- Master Contemporary C luidsprekers
- O.a. Sign bekabeling
Verder nog een nieuw mystery-product van Nederlandse bodem, waar we u op deze show mee willen verrassen.


24 juli 2011

Een kort verslag van de Bogers Audio show van 23 juli 2011:
Jawel, het is vakantietijd. Er zijn gisteren op onze luistershow duidelijk minder belangstellenden geweest dan op de eerste show.
Toch kunnen we zeggen dat het een goede show is geweest. Want je hebt op zo'n dag meer tijd om iedereen extra aandacht te geven (en wie vindt dat nou niet prettig), meer verzoeknummertjes te draaien en je kunt heel de show een veel persoonlijker benadering geven, waardoor de gesprekken met de gasten natuurlijk ook veel meer inhoud krijgen. Het niveau van de set was opnieuw erg hoog, daar was iedereen het over eens. Dat was vooral te danken aan de Norma versterker en de Diapason Astera luidsprekers. Beide zijn componenten van top niveau die een basis kunnen vormen voor een high-end set.


6 juli 2011
Met onze vakantie net achter de rug, zijn we weer helemaal klaar voor onze volgende show!
Deze zal plaatsvinden op zaterdag 23 juli, wederom in onze luisterruimte op de Zilverenberg 29 te 's-Hertogenbosch. Om 10 uur gaan de deuren open, en om 17 uur is het de bedoeling dat we stoppen, als Alex zover te krijgen is.

We gaan spelen met o.a. de volgende apparatuur:
- Diapason Astera luidsprekers
- Norma geïntegreerde versterker
- Norma CD speler

Deze top-combinatie van Italiaans design is onlangs getest door Music Emotion.
Zorg dat u erbij bent op zaterdag 23 juli!

Voor product informatie verwijzen wij u op dit moment nog even door naar de website van Analogue Audio.


30 mei 2011

Een kort verslag van 28 mei 2011:


Om 9 uur op zaterdag ochtend gingen de deuren open voor de eerste luistershow bij Bogers Audio. Na weken van voorbereiding was het eindelijk zover. We hadden een goed gevoel over de set. Voor ons gevoel speelde hij op het maximaal haalbare. Nu moesten er nog mensen komen om dat te ervaren. En die kwamen er...
De eerste enthousiastelingen waren er rond half 10, en de laatste vertrokken rond kwart over 6. De grote opkomst was voor ons een mooie opsteker, en de luisterruimte was constant goed gevuld. Ook de reacties waren zeer positief.

Al met al was het voor ons een fantastische dag om te beleven, en heerlijk om op deze manier een luisterdemo te verzorgen.

Wij kijken alweer uit naar de volgende show in juli!


12 april 2011
Op  zaterdag 28 mei 2011 organiseren wij van 9.00 tot 17.00 uur onze eerste luistershow, in onze demoruimte op adres Zilverenberg 29 te 's-Hertogenbosch.
Wij zullen o.a. gaan demonstreren met:
- Magnepan MG-1.7
- Pathos Logos en Inpol2 Versterkers
- Pathos Digit en Endorphin CD spelers
- Siltech bekabeling
Nutters Audio zal ook aanwezig zijn met een mooie selectie Cd's en LP's.
Afgelopen zondag hebben wij samen met importeur Wim van Kraanen van Analogue Audio Products een eerste impressie gekregen van de wonderschone combinatie van deze mooie producten.
Zorg dat u erbij bent op zaterdag 28 mei, want het wordt een spektakel!
In Memoriam
pa Bogers
* 11-03-1923
† 14-05-2011